vrijdag 20 juli 2012

klein, lief jongetje!!

Zomervakantie.. Wij mogen er al twee weken van genieten.
De mama moet wel erg wennen aan de lange dagen vrij, geen werk, geen dingen die "moeten".
Helemaal heerlijk, toch zit er ook een andere kant aan. Er is een klein jongetje dat voor een groot gedeelte bepaalt hoe de dagen eruitzien, hoe lang de mama kan uitslapen en of ze uberhaupt kan uitslapen.
Het jongetje vraagt aandacht, wil op tijd zijn natje en droogje en dat is hem goed recht! En hij krijgt het met veel liefde.
en toch... als de mama lekker op de bank zit en het jongetje lekker in zijn bed ligt, kijkt de mama om zich heen en ziet het speelgoed verspreidt door de kamer liggen.
Wanneer de mama opstaat om een glas water te pakken tikt haar voet tegen een speelgoedje wat met een vrolijk deuntje aan de kant glijdt. Verder is het stil. heel stil.
De mama geniet volop van deze momenten en denkt met heimwee terug aan de tijd dat zij alle tijd had voor zichzelf, op alle mogelijke tijden met vriendinnen weg kon, allerlei dingen op de meest onverwachte momenten kon ondernemen. Maar als de mama dan weer op de bank zit en hetzelfde speelgoed nog steeds verspreidt over de grond ligt glijdt er een glimlach over haar gezicht.
Ze ziet haar kleine jongetje met een autootje in zijn handen, ze ziet hoe hij in zijn handjes klapt als hij vindt dat hij iets goed heeft gedaan, ze hoort zijn lieve stemmetje "ja" zeggen als ze aan hem vraagt of hij wat drinken wil. Ze voelt de kleine, warme armpjes om haar nek als ze een knuffel krijgt.
Nee, dat kleine jongetje kan en wil ze absoluut niet missen.
De dagen krijgen een andere invulling, vriendinnenuitjes worden meer gepland, dingen die de mama voor zichzelf wil doen worden van te voren geregeld. En dat is best een beetje wennen, maar het is ook helemaal prima!!
En dus maken we lekker veel speelafspraken met neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes en dat alles in het ritme van het kleine jongetje. En we genieten intens!
Heerlijk vakantie!!!!

Dit beeld betekent: "mama-time"
Dit bekkie wil ik voor geen goud missen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten