maandag 26 mei 2014

op zoek naar balans...

Een jochie die stoeit, vecht en experimenteert met de grenzen.
Een meisje wat vol enthousiasme heeft ontdekt dat haar wereld zich vergroot en dat zij al tijgerend op ontdekking kan gaan.
Een mama die zwanger is en die stoeit met wat haar lijf kan en wat haar hoofd wil.
Het is even zoeken op het moment.

Lukas vindt het heel lastig dat zijn zusje "zomaar" bij hem kan komen als hij aan het spelen is.
En duwt zijn zusje dan ook met regelmaat aan de kant, pakt speelgoed af en weet niet hoe hij het op moet lossen.
Ik probeer Sara af te leiden en wat anders te geven. Sara vindt het prima, tijgert vrolijk naar mama om te gaan spelen met het aangeboden speelgoed, maar dat speelgoed... is altijd net wat mooier, beter, leuker in de ogen van Lukas en broerlief zit er dan ook binnen no time bij en eigent het zichzelf toe. Dat mag niet, maar leg dat maar eens uit aan een peutertje.
Mama haalt alle trucs uit de kast en verzint en bedenkt vanalles, maar meestal werkt dat niet helemaal zoals de bedoeling is. En dan is er nog haar zwangere lijf. Wat is het frustrerend dat je veeel meer wil dan je kan.
Heerlijk zijn de momenten dat manlief thuis komt en lekker even met de kinderen gaat wandelen of fietsen. Ik heb echt de allerbeste, allerliefste, allergeweldigste man ter wereld. Lucky me!!
Wij zijn aan het zoeken, zoeken naar balans.
Het komt goed, daar zijn we van overtuigd. En tussen alle -nieuwe-balans-zoek-momentjes, zijn er heel veel prachtige geniet momentjes en die pakken we dan ook met beide handen aan.

1 opmerking:

  1. Succes Dianne! Het speelgoed afpakken is een fase die gelukkig weer voorbij gaat. Wij hebben in die tijd een aantal dingen in tweevoud aangeschaft. Dat heeft een hoop ruzie gescheeld!
    Groetjes,
    Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen