zaterdag 9 maart 2013

Vingerverven..

 Buiten regent het en is het grauw, boven is papa samen met pake druk aan het klussen om een mooie nieuwe kamer voor Lukas te maken.
Beneden vermaken de mama en Lukas zich, maar na een poosje is Lukas het zat, hij wil wat anders, weet niet wat en is het binnen zitten zat.
De mama heeft echt even geen zin om naar buiten te gaan en besluit de vingerverf te voorschijn te halen. Dat lijkt Lukas wel wat.
Het zal de allereerste keer zijn en dat ligt vooral aan de mama die toch wel wat opziet tegen de bende.
Als alles klaarstaat en Lukas er helemaal klaar voor is gaat er heel voorzichtig een vingertje in de verf en wordt er een dun streepje op het papier gezet.
De mama haalt opgelucht adem en ziet tot haar grote tevredenheid dat Lukas het toch ook wel wat vies vindt.
Maar langzaamaan verandert het gedrag van Lukas, het vingertopje wordt een vinger, 1 vinger worden er 2, twee vingers worden er 5 en 5 vingers worden een complete hand met pols..
Met lede ogen ziet de mama het gebeuren. Een stemmetje in haar hoofd blijft maar zeggen: "kijk naar hoe hij geniet, straks wordt het wel weer schoon, dit hoort erbij, laat maar gaan....."
Het genieten en het toch ietwat zorgelijk bedenken hoe straks alles weer schoon gaat, gaan de eerste 20 minuten gelijk op.
De laatste 10 minuten gebruikt de mama voor filmpjes en foto`s en gewoon volop genieten van haar kleine picasso!

En dan begint het grote schoonmaken, Lukas wordt in bad gezet, kleren gaan in de wasmachine, tripp trapp gaat uit elkaar, de verfbakjes zijn zo goed als leeg het zeil was toch al kapot en de oorspronkelijke kleurplaat is niet meer te vinden onder de verf, dus de mama doet de kliko open en alles gaat er hupsakee in! Gelukkig hebben we de foto`s nog.
Na een uitgebreide poetsbeurt is alles weer schoon en netjes.
Nog nagenietend op de bank van de foto`s en filmpjes komt de mama erachter dat het opruimen en schoonmaken nog meer tijd heeft gekost dan het daadwerkelijk verven.
Maar het verven, en het genieten van Lukas was het dubbel en dwars waard!!
Ennuh.... de volgende keer laat ondanks de lol nog wel even op zich wachten.
smeren maar.....
Lekker roeren....


En hier doe je het dan voor....Lekkerbekkkie!!

1 opmerking:

  1. En nu ben ik wel benieuwd naar DAT filmpje! ;)
    Liefs Corina

    BeantwoordenVerwijderen