zaterdag 17 december 2011

lief, klein nachtbrakertje/ongelooflijk nachtrustverstoordertje....

Lief klein nachtbrakertje,
Het is nacht.. Iedereen is in diepe rust. Tot de mama wakker wordt van een huilend jongetje, snel erheen speen erin en verder slapen. Helaas is het jongetje het daar niet mee eens. Hij blijft huilen en wil duidelijk iets anders. Opnieuw steekt de mama haar benen buiten het warme bed en gaat naar het kleine jongetje toe. Ze aait hem over zijn bolletje, geeft opnieuw zijn speen, dekt hem nog eens toe, knuffeltjes erbij, muziekje aan en slapen weer. Toch?? Nee hoor, opnieuw is het niet wat het jongetje wil.
Opnieuw steekt de mama de benen uit bed en maakt een warme fles. In de schommelstoel nestelt het jongetje zicht lekker bij de mama. Drinkt heerlijk zijn fles leeg, om vervolgens al schommelend zijn hoofdje in de hals van de mama te duwen en heerlijk te liggen.
De mama wrijft hem over zijn ruggetje, luistert naar zijn ademhaling en ziet het zwakke schijnsel van de straatlantaarn door de gordijnen naar binnendringen. Af en toe kraakt het hout nog een beetje van de schommelstoel. Heel zachtjes hoor je het muziekdoosje spelen. Ze hoort dat het neusje van het jongetje vol zit. Zachtjes klopt de mama op het ruggetje voor een boer. De gedachten dwalen al schommelend en knuffelend weg. Wat lijkt het jongetje al vaak zo groot, zo wijs, zo nieuwsgierig. Maar nu? Nu ben je mama`s lieve kleine nachtbrakertje. De mama kan er intens van genieten om zo met het jongetje in de stoel te zitten. Langzaam komen de gedachten weer terug in het heden. De mama fluistert in het oor van het lieve kleine nachtbrakertje dat al bijna weer in dromenland is, dat het nu echt weer tijd is om lekker te gaan slapen, dat we morgen weer allemaal leuke dingen gaan doen, maar dat je dan wel uitgerust moet zijn. Al knuffelend staan we op uit de schommelstoel, het jongetje drukt zijn lijfje tegen de mama... De mama legt hem lekker in zijn bedje, het jongetje schurkt met zijn oogjes al dicht tegen zijn knuffeltjes aan.
Truste, lief, klein nachtbrakertje!!

Ongelooflijk nachtrustverstoordertje,
Het is nacht.. Iedereen is in diepe rust. Tot de mama wakker wordt van een huilend jongetje, snel erheen speen erin en verder slapen. Helaas is het jongetje het daar niet mee eens. Hij blijft huilen en wil duidelijk iets anders. Opnieuw steekt de mama haar benen buiten het warme bed en gaat naar het kleine jongetje toe. De mama voelt irritatie opkomen. Het is nacht, iedereen is stil en ook de mama wil slapen. Snel steekt de mama de speen er weer in, aait het jongetje over zijn koppie en zegt tegen hem dat hij echt moet slapen. Het is nacht!!
Opnieuw kruipt de mama haar bed weer in. Voeten zijn koud en de mama wil slapen. Maar voordat de slaap weer zijn intrede doet in het lijf van de mama is het ventje weer wakker. De mama voelt de boosheid. Grrr.... Snel een fles maken, jochie uit zijn bed en hup drinken. Terwijl het jongetje zich helemaal tegen de mama aan nestelt voelt de mama de woede en irritatie wegebben.. Oke, kerel je bent nog maar klein.. maar o. wat ben jij een ongelooflijk nachtrustverstoordertje!
Terwijl het jongetje bij de mama een boer probeert te geven ziet de mama het zwakke schijnsel van de straatlantaarn door de gordijnen naar binnen dringen. Het is echt donker en midden in de nacht. Opnieuw beseft de mama dat ze heel graag verder wil slapen. De mama fluistert in het oor van het ongelooflijk nachtrustverstoordertje dat hij nu moet gaan slapen, dat mama hem echt niet meer wil horen totdat het ochtend is! Mama gaat je in je bedje leggen en jij gaat slapen..
Snel legt de mama het jongetje in zijn bed. Gelukkig het lijkt erop dat hij gaat slapen.
Nu slapen gaan hoor, ongelooflijk nachtrustverstoordertje!!

Hoe de mama de nacht ook beleefd heeft,
om zo wakker te worden is toch een feestje?!!!

Het lieve/ kleine nachtbrakertje heeft weer nieuwe energie
voor een leuke, gezellige, energieke nieuwe dag!

5 opmerkingen:

  1. Jij ondeugend mannetje! 's Nachts moet je slapen hoor!
    Liefs van beppe !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. jaaaa het is gelukt!!
    grr die kindertjes die je 's nachts wakker houden.
    gelukkig zijn ze ook om op te vreten....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat heb je weer een verschrikkelijk mooie foto van jou met je mannetje.....
    td

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Als je onderaan kiest bij reageer als: kun je naam/URL aanklikken en daar je naam invullen.

    BeantwoordenVerwijderen